REȚETA ZILEI – Aperitiv cu mamaligă și macrou

75

Nu incepem cu teoria mamaligii, ne referim strict la situatia in care ai facut-o si cumva ai ramas cu parte din ea in frigider. N-ai arunca-o, canu se face. O variantaar fi s-o tai baghete si s-o prajesti… Alta ar fi acest aperitiv. Folosim doua conserve cu macrou file in ulei, maioneza de casa, rosii cherry, cepsoara sau cozi de ceapa verde tocate marunt, 100 grame mazare boabe, ulei de masline, suc de lamâie, sare si piper.

Reteta oficiala zice sa oparim rosiile si sa le decojim, sa fierbem mazarea. O sa taiem doar rosiile in patru si o sa desfacem un borcan cu mazare prefiarta, de calitate, nu? Amestecam rosiile cu mazarea, cu ulei de masline, zeamade lamâie, cepsoara, sare si piper. Un fel de dressing viu, verde. Acum prajim in ulei mamaliga facuta patratele, ca o minifelie de pâine, o ungem cu maioneza, punem câte o bucatade macrou si apoi dressingul cu rosii si mazare. Trebuie putina indemânare, dar merita efortul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here