RESTITUIRI TAXE AUTO – Banii din fostele taxe auto vor ajunge la maramureșeni până în vara lui 2019

734

Maramureșenii care aveau de primit de la stat banii plătiți pentru timbrul de mediu mai aveau termen final de primire a banilor finele lunii martie. Acum însă aceștia, și nu numai, vor mai avea de așteptat cel puțin alte trei luni.

Guvernul a venit cu propunerea de modificare a termenelor prevăzute în cuprinsul unor articole din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule.

De ce această decizie? Pentru că “promovarea acestei măsuri este determinată în principal de necesitatea efectuării restituirilor către contribuabili/plătitori a taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrului de mediu pentru autovehicule, imposibilitatea organelor competente de a restitui sumele reprezentând contravaloarea taxei pe poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule [i timbrului de mediu pentru autovehicule, înăuntrul termenelor statuate prin Ordonanța privind restituirea sumelor reprezentând taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, datorită volumului mare de cereri de restituire depuse de contribuabili/plătitori”.

Așadar, pentru taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, în perioada 1 ianuarie 2018 – 30 iunie 2019, pentru timbrul de mediu pentru autovehicule, în perioada 1 septembrie 2018 – 30 iunie 2019.

Potrivit deciziei Guvernului, sumele rămase de restituit, reprezentând taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, pentru care au fost emise decizii de soluționare a cererii de restituire se vor restitui, din oficiu, de organele emitente ale acestora, până la data de 30 iunie 2019. Aceeași dată și în cazul sumelor rămase de restituit, reprezentând timbru de mediu pentru care au fost emise decizii de soluționare a cererii de restituire.

Vă reamitim că oficialii Comisiei Europene au cerut Guvernului să restituie integral și cât mai repede taxele auto plătite de români în baza unor legi care nu respectau legislația europeană. În caz contrar se poate declanșa procedura de infringement împotriva României.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here