CE SPUN MARAMUREȘENII – Drepturilor omului, respectate doar parțial

41

Unii maramureșeni sunt de părere că drepturile omului sunt respectate doar în parte, la nivelul țării. Aceștia spun că autoritățile sunt responsabile de respectarea acestor drepturi.

“Cred că suntem pe ultimul loc la respectarea drepturilor omului. Autoritățile trebuie să fie mult mai implicate. La nivel de organizare ar trebui schimbate multe aspecte”, spune un băimărean ce a muncit o periodă în Marea Britanie.

“Măsurile luate de autorități în pandemie au fost bune. Problema e la oamenii care nu le prea respectă. În ce privește comportamentul autorităților la protestul din 10 august 2019 a fost o greșeală din partea autorităților. Nu cred că autoritățile se poartă astfel cu populația de fiecare dată”, concluzionează o băimăreancă.

Autoritățile ar trebui să fie mai drastice cu persoanele care creează probleme. Băimărenii sunt de părere că fermitatea autorităților ar trebui dovedită față de grupurile mafiote. Întrebați dacă cred că organele de poliție și jandarmerie au suficient personal, oamenii au răspuns afirmativ, deoarece “nu se poate să avem un polițist la fiecare infractor”.

“Sunt situații când autoritățile se poartă exemplar, sau nu. În unele situații reprezentanții legii au o atitudine arogantă față de populație. În ce privește măsurile luate în pandemie, autoritățile au abuzat prin măsurile de izolare a populației. A fost pur și simplu arest la domiciliu. Pe de altă parte e și vina oamenilor. Dacă se știu cu probleme e cel mai bine să ia măsurile de protecție atât pentru sănătatea lor, cât și a semenilor. Dacă cineva are o urgență, un deces, ce face? Nu poate ieși din casă din cauza izolării la domiciliu? De asemenea, cetățenii veniți de pe alte meleaguri trebuie fie izolați, fie testați la intrarea în țară”, susține un maramureșean.

În concluzie, respectarea drepturilor omului are ca factori cheie atât autoritățile, cât și cetățenii. Până la a fi respectate pe deplin, mai avem încă de lucru.

Mircea Militar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here