RESPECT! – Sighetenii s-au mobilizat exemplar! Banii pentru funeralii, adunaţi în timp record

2455

Să ştii că nu mai poţi să vorbeşti cu o persoană pe care o iubeşti este deja un lucru dureros pentru oricine. Şi mai grav este să ştii că nu o vei mai vedea şi auzi niciodată. Este şi cazul apropiaţilor lui Adi Rus, decedat într-un accident teribil miercuri.

Tânărul din Sighetu Marmaţiei nu a avut o viaţă uşoară. A fost preluat în îngrijire de mătuşă, iar situaţia financiară nu a fost niciodată una extraordinară. A trebuit să se opereze în repetate rânduri la un picior, iar în ajutor i-au sărit, de fiecare dată, colegii.

# O tragedie şi urmările ei
În 13 martie, la ora 09.00, Adrian circula pe bicicletă. La un moment dat, el s-a dezechilibrat, a căzut pe partea carosabilă și nu a mai putut fi evitat de șoferul unui TIR. Apropiaţii spun că tocmai operaţiile suferite ar fi generat dezechilibrarea fatală. Din cauza leziunilor suferite, tânărul a decedat. Conducătorul auto nu se afla sub influența alcoolului. Totuşi, o anchetă este în curs. Adi avea domiciliul în cartierul “Locul Târgului” a absolvit Liceul Teoretic Marmaţia din Sighetu Marmaţiei. Vestea decesului tânărului a căzut ca o bombă peste familie, apropiaţi şi toţi cei care l-au cunoscut.

Familia care l-a îngrijit pe Adi a avut, zilele acestea, nevoie de sprijin financiar pentru cheltuielile de înmormântare. Joi, la nivelul Liceului Tehnologic Marmaţia s-a făcut o colectă pentru a ajuta aparţinătorii băiatului. Acţiunea a fost iniţiată de conducerea unităţii de învăţământ pe care a absolvit-o Adi.

# Lacrimi de mulţumire
Iar colecta iniţiată de conducerea Liceului Teoretic Marmaţia, susţinută de Inspectoratul Şcolar şi mediatizată de AxaNews.ro a fost un succes. În timp record!

“Campania dedicată înmormantării lui Adrian Rus a dus, într-o singurã zi, la colectarea unei sume impresionante – aproximativ 8000 lei! La priveghiul din seara de vineri, am înmânat sprijinul financiar familiei Rus Rodica şi Rus Mihai! Cu lacrimi în ochi, ne-au multumit şi mi-au smuls promisiunea că voi mulţumi şi în numele lor. Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au mobilizat pentru faptul că, aţi arătat că putem fi Oameni! Cel mai mult m-a emoţionat faptul că, am văzut elevii LTM şi CNDV împreună, în scop nobil, am văzut colegi cu lacrimi în ochi, am văzut părinţi tulburaţi, am văzut muncitori sau agenţi economici locali, interesaţi şi deschişi să doneze, am văzut oameni de afaceri sau reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, alături de noi, toţi având un singur scop: cinstirea memoriei lui Adi! Pentru acest măreţ lucru, vă mulţumesc!”, a spus Adriana Vescan, directorul LTM, care a menţionat că, împreună cu familia Rac, s-a făcut o acţiune pentru amenajarea locului de veci, în cimitirul situat pe strada Tractorului, în apropiere de Kaufland!

Directoarea de la “Marmaţia” a ţinut să ne mulţumească pentru sprijiirea şi mediatizarea iniţiativei. Considerăm că acesta este unul dintre rolurile presei, până la urmă.

Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihneascã pe Adi!

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here