RESPECT – Omagiu adus maestrului Dumitru Fărcaș de foștii săi elevi

518

Dumitru Fărcaș este condus pe ultimul drum astăzi, 9 august. La ceremonie sunt așteptați foști elevi ai maestrului să susțină un moment liric.

Cortegiul funerar este așteptat după ora 15.30, urmând ca după ceremonie, foști elevi ai maestrului, taragotiști din Groși, să susțină un moment liric. Cortegiul funerar va fi preluat de Garnizoana Baia Mare la intrarea în județ, de unde va fi condus până la intrarea în comuna Groși, unde va intra doar mașina funerară. Potrivit viceprimarului comunei, Gavril Ardusătan, aici va avea loc o scurtă ceremonie funerară, după care va avea loc un moment lirc susținut de foști elevi ai maestrului, ambii din Groși, Dan Gâdea și Ioan Berci. „Unul dintre ei, profesor la Universitatea «Gheorghe Dima», iar celălalt, profesor la Liceul de Artă din Cluj Napoca. S-a mai anunțat Dorel Rohian, care a fost dirijorul Ansamblului Mărțișorul, dar și Marian Vasile, oboist de la Orchestra din Viena”, a menționat viceprimarul.

Ceremonia funerară are loc la Casa studenților din Cluj Napoca, de la ora 11.00, după care cortegiul funerar se îndreaptă spre comuna Groși, acolo unde va fi înmormântat.

Dumitru Fărcaș a încetat din viață la 80 de ani, după ce a fost internat la spital în urma unui infarct.

 

Sursa foto: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here