REPARAŢII CURENTE DRUMURI NAŢIONALE – Lucrări reluate pe DN 18 în Pasul Prislop şi Moisei-Borşa

1826
Până la finele lunii iunie, la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcţiile Regionale, se va desfăşura programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere la încheierea sezonului rece (reparaţii curente).
CNAIR a anunţat că tipurile de lucrări de întreţinere curentă cuprind lucrări la partea carosabilă, întreţinerea platformei drumului, toaletări şi igienizări, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrări privind întreţinerea plantaţiilor rutiere, lucrări de întreţinere curentă a podurilor, pasajelor, podeţelor şi tunelurilor, cât şi lucrări care vizează siguranţa circulaţiei.
Ponderea cea mai mare o vor avea lucrările la partea carosabilă, adică plombări de gropi, repararea suprafeţelor burduşite, badijonări pe suprafeţele poroase, colmatări fisuri la îmbrăcăminţi asfaltice, dar şi colmatări crăpături şi rosturi la îmbrăcăminţi cu lianţi hidraulici.
Autorităţile centrale au anunţat că în acest an pentru programul de reparaţii şi întreţinere a autostrăzilor şi drumurilor naţionale sunt alocaţi aproximativ 120 milioane lei.
Cât priveşte reparaţiile periodice care constau în principal în aşternerea de covoare bituminoase, acestea vor demara în luna iunie 2018, când se vor finaliza procedurile de achiziţii publice ferente. În Maramureş pe drumurile naţionale au fost reluate lucrările de la începutul lunii aprilie. Se lucrează de zor în Pasul Gutâi la montarea parapetelor, iar pe DN 18 Moisei – Borşa se lucrează la realizarea unor ziduri de sprijin, printre altele. Şoferii trebuie să ştie că pe zona Moisei există instalat un semafor în zona Pecisna, din această cauză conducătorii auto fiind nevoiţi să aştepte minute bune lumina verde a semaforului.
“Se lucrează acum mai mult la poduri, ziduri de sprijin, rigole. Eu sper că podul de la Pecisna şi Valea Văşcoaiei să îl termine cât de repede şi apoi să se apuce de turnat asfalt. Speranţa mea ar fi ca de Sfânta Mărie, când se întorc moiseienii acasă, să avem asfalt pe tot DN 18”, a arătat, pentru Axanews.ro, primarul din Moisei, Toader Şteţcu.
Mai multe stiri pe Axanews.ro
Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here