REMEMBER – Ce s-a întâmplat important într-o zi de 13 martie

426

1781: Astronomul englez Sir William Herschel a descoperit planeta Georgium Sidus, cunoscută ulterior sub denumirea de Uranus.

1881: Este asasinat țarul Alexandru al II-lea al Rusiei (1 martie, conform calendarului iulian folosit atunci în Rusia). Este succedat de fiul său cel mare, Alexandru al III-lea.

1900: În Franța, ziua de muncă pentru femei și copii este limitată prin lege la 11 ore.

1917: A fost semnat Documentul de la Viena de către cancelarul Bethmann-Hollweg și ministrul de Externe austro-ungar Ottokar Czernin. El prevedea anexarea României la Austro-Ungaria în caz de victorie a puterilor centrale în Primul Război Mondial.

1934: S-a născut, în studiourile Walt Disney, celebrul personaj de desen animat Donald Duck, care a debutat în filmul „The little hen”, la 9 iunie 1934. În anul 1943, Donald devine, cu adevărat un star și primește Premiul Oscar pentru rolul din „The Fuerhrer’s Face”.

1979: Intră în vigoare Sistemul Monetar European (SME). A fost creat cu scopul de a controla fluctuațiile cursurilor de schimb în țările Comunității Europene, cu excepția Marii Britanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here