RELIGIE – Maramureșeni prezenți la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului din 25 noiembrie

689

Zilele trecute a fost stabilit programul Zilelor Sfințirii Catedralei Naționale, evenimentele dedicate acestui moment urmând să debuteze în 25 noiembrie și să se încheie în 30 noiembrie.

Potrivit basilica.ro, programul evenimentului este următorul: Duminică, 25 noiembrie, între orele 9:00 – 12:30 va avea loc Sfânta Liturghie și slujba de sfințire a Catedralei Naționale oficiate de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi.

În perioada 26-29 noiembrie se va oficia zilnic Sfânta Liturghie și va avea loc ulterior un program liturgic și cultural special.

Vineri, 30 noiembrie, este Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României și Hramul Catedralei Naționale. Între 9:30 – 12:00 se va săvârși Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și a toată Palestina, și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi.

Potrivit sursei citate, credincioșii care vor dori să se înscrie pentru a fi prezenți la sfințire o vor putea face prin intermediul parohiilor. Printre aceștia se vor afla și maramureșeni.

„Se organizează pelerinaj la nivel de protopopiat. Dar vor fi și parohii care vor organiza pelerinaje. Noi vom afla exact în data de 12 noiembrie numărul pelerinilor”, a declarat Cristian Ștefan, purtător de cuvânt în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here