RELIGIE – În 24 iunie, Arhimandritul Timotei Bel va fi hirotonit ca Episcop

988

Duminică, 24 iunie, în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului va avea loc un eveniment însemnat. Mai exact, este vorba de hirotonirea ca Episcop a Părintelui Timotei Bel.

Potrivit reprezentanților Episcopiei, evenimentul se va desfășura la Mănăstirea Scărișoara Nouă din Satu Mare și vor participa numeroși preoți și credincioși din ambele județe. De asemenea, alături de Preasfințitul Iustin vor mai fi prezenți aproximativ nouă ierarhi.

„Sâmbătă 23 iunie, ora 18:00, se va săvârși slujba Vecerniei, în cadrul căreia va fi și rânduiala de ipopsifiere a noului episcop. Duminică 24 iunie, ora 09:00, va fi mărturisirea de credință, iar de la ora 10:00 Sfânta Liturghie, în cadrul căreia va fi și rânduiala hirotoniei întru episcop. Toate vor avea loc la Mănăstirea Scărișoara Nouă”, a declarat Cristian Ștefan, purtător de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Arhimandritul Timotei Bel s-a născut în localitatea Rohia, județul Maramureș, în data de 13 ianuarie 1974. A depus voturile monahale la Mănăstirea Rohia în 1994, fiind hirotonit ieromonah în anul 2005. Din anul 2006 a îndeplinit funcția de exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Din anul 2006 este doctor în Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Tesalonic. În şedinţa de lucru a Sfântului Sinod din 24 mai 2018 a fost ales în demnitatea de Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, infomează doxologia.ro.

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here