RELIGIE – Hram la biserica din incinta ITPF Sighetu Marmației

763

Luni, 2 iulie, a fost prăznuit Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, iar cu această ocazie biserica din incinta Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră din Municipiul Sighetu Marmației și-a sărbătorit hramul.

Cu începere de la ora 10.00, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu-vicar, a săvârșit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți. Din acesta au făcut parte arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial al Sectorului social-filantropic și misionar, pr. Vasile Aurel Pop, protopopul Sighetului, pr. Felix Iulian Radu din București, șeful Secției de Asistență Religioasă a Ministerului Afacerilor Interne; pr. Radu Procopie Cotuțiu din Cluj-Napoca, de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj, protos. Agaton Oprișan, starețul Mănăstirii „Izvorul Tămăduirii” din Petrova, pr. Daniel Achim din Baia Mare, de la Inspectoratul de Jandarmi Maramureș, pr. Vasile Grigor, slujitor la biserica Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră din Sighetu Marmației, preoți din municipiul Sighetu Marmației și alte parohii din mediul rural.

Răspunsurile liturgice au fost date de membrii Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, condus de arhid. prof. drd. Adrian Dobreanu, informează reprezentanții Episcopiei.

Respectiva biserică s-a construit în incinta Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației între anii 2008-2009 și a fost așezată sub ocrotirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, care este și ocrotitorul Poliției de Frontieră din România.

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here