RELIGIE – Greco-catolicii din Hoteni vor avea o biserică nouă

53

Greco-catolicii din Hoteni vor avea o nouă biserică, piatra de temelie pentru noua biserică parohială din localitate fiind pusă chiar weekendul trecut de către Preasfințitul Părinte Vasile Bizău. Acesta s-a aflat în mijlocul comunității greco-catolice din Hoteni unde a celebrat Sfânta Liturghie, la eveniment mai fiind prezenți și părintele Vasile Iusco, Protopop de Sighet, părintele Petru Moiș, paroh în Hoteni și administrator parohial în parohia Desești, respectiv părintel Diacon Paul Osoian.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a spus, printre altele, că omenia este profund creștină și „atâta timp cât ea se păstrează ea este un tezaur pentru că mărturisește de credința din suflet, iar credința se mărturisește cu fapte care devin vizibile. Omenia este o formă de a mărturisi credința respectând pe fiecare în diversitatea și în alegerea lui”.

Sfințirea și punerea pietrei de temelie pentru noua biserică parohială pentru comunitatea greco-catolică din Hoteni a avut loc imediat după Sfanta Liturghie.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here