REGULI ÎNCĂLCATE – Maramureşean prins şi fără permis, şi cu ţigări de contrabandă în maşină (GALERIE FOTO)

497

O nouă ilegalitate la graniţa de nord a Maramureşului. Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă după ce au descoperit 6.750 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 79.000 lei, în maşina unui cetăţean român care intenţiona să le comercializeze pe piața neagră de desfacere din zonă.

Miercuri, 29 august, în jurul orei 15.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au identificat în trafic, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, care circula cu viteză, pe DN 19, spre municipiul Sighetu Marmației.

# La graniţă, ca-n filmele poliţiste…
La observarea patrulei poliției de frontieră, mașina a virat brusc pe o stradă laterală, fapt pentru care lucrătorii ITPF Sighetu Marmaţiei au pornit în urmărirea acesteia, iar în scurt timp au reușit oprirea autoturismului în cauză și reținerea conducătorului auto. În interiorul maşinii au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care șoferul, împreună cu autovehiculul, a fost dus la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

“Conducătorul auto a fost identificat ca fiind cetățeanul român Mihai C., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar în urma inventarierii coletelor din mașină, s-a constatat că acestea conțin 6.750 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 79.000 lei”, a precizat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

# Ţigările au fost confiscate
Totodată, pe timpul cercetărilor, s-a constatat că maramureșeanul nu deținea permis de conducere valabil. Drept urmare, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

“În continuare, se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, a explicat Iulia Stan.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here