REFERENDUM – Pe 7 octombrie, maramureșenii pot vota pentru redefinirea familiei în Constituție

806

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie a fost adoptată marţi, 11 septembrie, în plenul Senatului, informează Agerpres.

107 senatori au votat pentru, 13 contra, iar 7 s-au abţinut. Potrivit sursei citate, referendumul va avea loc în data de 7 octombrie.

# „Dumnezeu la început a creat pe Adam şi Eva, două persoane de sex opus, nu de acelaşi sex”

Numeroși maramureșeni spun că se vor prezenta la urne luna viitoare și vor vota pentru redefinirea familiei, doarece vor normalitate. „Pur și simplu vreau să îmi exercit dreptul meu de a vota pentru ideea ca familia să fie considerată a fi alcătuită din soț, soție și copii. Iar soțul să fie bărbatul și soția să fie femeia”, precizează un băimărean de 53 de ani.

„Referendumul pentru familie este de mare importanţă, pentru că într-o lume în care anormalul vrea a deveni normal, unii vrând ca familia să poată fi alcătuită din doi bărbaţi sau din două femei, românii au ocazia de a spune: <<Opritiţi-vă! Dumnezeu la început a creat pe Adam şi Eva, două persoane de sex opus, nu de acelaşi sex>>. Bărbat şi femeie, aceasta a fost şi este adevărata familie! Trebuie precizat faptul că acest referendum doreşte modificarea articolului 48, alineatul 1, prin care se defineşte căsătoria şi reiese din acesta că, după căsătorie, aceste familii vor avea copii. De asemenea, articolul 26 din Constituție care asigură protecția legii celorlalte tipuri de familie (monoparentale, familiile formate din nepoți și bunici) rămâne neschimbat. Pentru aceasta îndemn pe toată lumea ca pe data de 7 octombrie să meargă la vot, de data aceasta nu pentru a vota corupți sau onești, ci pentru a păstra normalitatea”, a declarat Ancuta-Dumitrița Avram, studentă a Facultății de Informatică din Baia Mare.

De asemenea, maramureșenii se tem de faptul că pe viitor ar putea fi legalizate căsătoriile între persoane de același sex și în țara noastră. „Era nevoie de acest referendum, deoarece în Constituţie nu e menţionat foarte clar ceea ce înseamnă căsătoria, adică uniunea dintre un bărbat şi o femeie, iar unele grupări <<ideologice>> s-ar putea folosi de această stipulare neclară, pentru a forţa <<oficializarea>> anormalităţii (adică pseudo căsătoria dintre un bărbat şi bărbat sau femeie şi femeie), aşa cum o vedem deja extinsă, precum o tumoră malignă, în ţările aşa-zis civilizate din Europa şi nu numai. Aşadar, susţin acest referendum şi îi îndemn pe toţi românii să meargă la vot pentru susţine normalitatea şi căsătoria aşa cum e firesc, dintre un bărbat şi o femeie!”, spune Ciprian.

Pe de altă parte, pe rețelele de socializare au apărut numeroase voci care spun că sunt împotriva acestui referendum, printre motive menționându-se „încalcarea drepturilor minorităților”.

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here