RECUNOAȘTERE – Academicianul maramureșean Ion Pop va primi titlul de Doctor Honoris Causa

590

Luni, 1 octombrie, începând cu ora 13:00, în Aula Magna a Centrului Universitar Nord din Baia Mare, va avea loc, la inițiativa Facultății de Litere, ceremonia de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa academicianului Ion Pop, profesor universitar, critic literar, eseist, poet.

În cadrul evenimentului, prof. univ. dr. George Achim va ține un cuvânt de Laudatio, se arată pe pagina de Facebook a Facultății de Litere.

Ion Pop s-a născut la data de 2 iulie 1941 în comun Mireșu Mare. A urmat școala generală în satul natal și la Cluj-Napoca, aici absolvind și liceul, dar și Facultatea de Filologie din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”. A obținut titlul de doctor în filologie cu teza “Avangardismul în poetica românească”.

A predat, între anii 1973-1976 la Universitatea „Paris III – Sorbona Nouvelle”, iar în perioada 1990-1993 a îndeplinit funcția de director al Centrului Cultural din Paris. De asemenea, în perioada 1996-2000 a fost decanul Facultății de Filologie din Cluj.

În data de 26 septembrie 2018, Academicianul Ion Pop a devenit Cetățean de Onoare al Județului Maramureș în urma unui proiect aprobat de consilierii județeni, întruniți în ședință ordinară.

Lavinia-Codruța HERMAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here