RECORD – Sofer depistat cu o alcoolemie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat

321

In timp ce acţionau pentru supravegherea şi controlul traficului rutier, poliţiştii din Târgu Lăpuş au observat pe strada Petru Rareș, din oraş, un autoturism ieşit de pe partea carosabilă, iar lângă autoturism poliţiştii l-au identificat pe şofer, un bărbat de 43 de ani.

Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,13mg/ l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Târgu Lăpuş, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, urmând a fi luate măsuri legale.

La Viseu de Sus poliţiştii, alaturi de cei de la RAR Maramures, au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Actiunea a vizat depistarea în trafic a autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic şi pun astfel în pericol siguranţa pe drumurile publice.

In total au fost oprite pentru control 38 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4 500 lei.  De asemenea a fost dispusă măsura complementară a reţinerii a 4 certificate de înmatriculare.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here