RECONSTITUIRE PROPRIETATE – Prefectura Maramureș, târâtă în sute de procese în anul 2018

302

Problemele de fond funciar și reconstituire a dreptului de proprietate sunt de departe problemele care nemulțumesc cel mai mult maramureșenii. Pe rolul instanțelor judecătorești, potrivit Prefecturii Maramureș, numai anul trecut au fost înregistrate un număr de 238 cauze noi, dintre care pe contencios administrativ în anul de referință s-au înregistrat 59 de acțiuni în contencios (46 – serviciul public comunitar de eliberare permise de conducere și înmatriculări, având calitate procesuală pasivă și 13 în care Prefectul/Instituția prefectului a avut calitate procesuală activă sau pasivă, după caz).

Legat de revendicările imobiliare, în anul 2018 s-au înregistrat 175 de acțiuni din care 169 au fost pe fond funciar, iar șase au vizat ordine ale prefectului.Tot anul trecut s-au înregistrat două acțiuni privind litigii de muncă și două acțiuni în temeiul Legii 10/2001.

“În anul 2018 consilierii juridici ai Instituției Prefectului Județul Maramureș au asigurat reprezentarea în instanță a Prefectului și Comisiei județene pentru reconstituirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor județului Maramureș, într-un număr de 519 cauze, unele aflate pe rolul instanței din anii anteriori. În cursul anului 2018, pe rolul instanțelor judecătorești s-au derulat 10 litigii cu Asociația Composesorală Borșa”, au precizat reprezentanții Prefecturii Maramureș, pentru “Axanews.ro”.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here