REALITATE – Firmele de pază din Maramureș solicită din plin subvenții pentru angajații lor

180

Subvențiile acordate firmelor care angajează persoane din categoriile vulnerable au devenit atractive pentru mulți patroni, însă sunt la nivel de județ destule situații în care acești angajați devin “surse de venit” suplimentare și sunt păstrați la locul de muncă doar cât se primește subvenția. După aceea, ori se renunță la serviciile lor, ori se fac diverse artificii pentru a primi alți bani.

Un exemplu pentru angajați mai în vârstă, după care patronii primesc subvenții sunt firmele de pază. Nu mai este o noutate pentru nimeni să vedem agenți de pază în magazine sau instituții care au trecut de prima tinerețe.

“Noi am făcut propuneri pentru a stopa fenomenul, dar nu avem cum să limităm. Dacă ne uităm pe site-ul agenției naționale sunt foarte prezente firmele de pază, care primesc aceste subvenții și le solicită. Și în spațiul public s-a remarcat acest lucru. Dacă este în beneficiul angajatorului și al peroanei, de ce nu?“, a declarat Oana Oșanu, directorul AJOFM Maramureș.

Sumele plătite anual pentru astfel de subvenții, în județul Maramureș, nu sunt deloc de neglijat, respectiv aproximativ 35 milione de lei pe an. “Maramureșul este printre primele județe și la acordarea subvențiilor, suntem pe locul doi pe țară. Ca număr, solicitările sunt foarte mari, la fel, suntem după județul Bihor, Iași, Cluj, județele mari.

Avem o cerere foarte mare și pentru ucenicia la locul de muncă. Este foarte atractivă această măsură, având în evdere că în 2018 s-a majorat subvenția la 900 lei la 2.250, respectiv subvenția lunară pentru angajarea persoanelor din categoriile vulnerabile. Ca să ne facem o idee, noi am făcut un bilanț în sume, să vedem cât s-a plătit și s-a plătit 30 milioane lei din fonduri europene, tot ce înseamnă măsuri active, inclusiv ucenicia. Din bugetul asigurărilor de stat s-au plătit 5 milioane lei. Vrem să sublinem că pentru tot ceea ce se finanțează din fonduri europene, angajatorul plătește contribuții la stat, 45%.

Acești bani se întorc venit la bugetul de stat. Este un sprijin real pentru angajator și pentru persoana care se angajează. Angajatorul are posibilitatea să-i dea și un salar mai mare acelei persoane. Nu putem generaliza că nu se dă nimic la salar, dar probabil că sunt și angajatori care ar trebui să mărească și salariile, poate că unii o fac sub altă formă, ca să nu plătească la stat…”, a concluzionat Oana Oșanu.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here