RASISM SANCȚIONAT – Vasile Rus (Timișoara Saracens) a fost suspendat opt meciuri. Maravunawasawasa (CSM Știința) a fost pedepsit și el

388

Federația Română de Rugby a dat publicității azi, 1 octombrie, decizia Comisiei de Disciplină și Fair-Play, ca urmare a incidentelor produse în timpul meciului CSM Știința Baia Mare – Timișoara Saracens (28-24), disputat în 28 septembrie.

În repriza a doua a jocului desfășurat în cadrul etapei a patra a SuperLigii de Rugby, Ratu Taniela Rawaka Maravunawasawasa (CSM Știința) l-a lovit cu pumnii pe Vasile Rus (Timișoara Saracens) și a primit cartonașul roșu. Băimăreanul a comis actul de indisciplină, după ce a fost făcut „maimuță neagră” de jucătorul bănățean. Dacă atunci Vasile Rus a scăpat fără nicio sancțiune, federația a remediat situația în cadrul ședinței Comisiei de Disciplină și Fair-Play din 25 septembrie.

Componentul echipei Timișoara Saracens a fost suspendat pentru opt meciuri (cinci din SuperLigă și trei din Cupa României), urmând să aibă din nou drept de joc în data de 6 aprilie 2020. Și Taniela Maravunawasawasa a fost supendat pentru trei partide, din cadrul SuperLigii de rugby, fiind liber să joace din 14 octombrie 2019. În luarea deciziilor, oficialii federației care au judecat cazul au ținut cont de faptul că Maravunawasawasa nu a mai avut până acum nicio sancțiune disciplinară, de când joacă în România, în timp ce Vasile Rus este recidivist.

Ambii jucători au ispășit deja o etapă de supendare, în meciurile pe care echipele lor le-au jucat în ultimul weekend. Cei doi sportivi au dreptul de a contesta hotărârea Comisiei de Disciplină și Fair-Play a Federației Române de Rugby.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here