RAR VEZI AȘA CEVA – O femeie și-a lipit de corp 242.000 euro ca să treacă granița

274

Peste 240.000 de euro au fost descoperiţi de polițiștii de frontieră giurgiuveni, ascunşi pe corpul unei românce. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu arată că în data de 04.12.2019, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, cetățeanul sirian H.A., în vârstă de 37 ani, împreună cu acesta călătorind și soția sa, cetățeanul român H.N., în vârstă de 38 de ani.

Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului şi persoanelor, ocazie cu care au descoperit, ascunsă pe corpul femeii, suma totală de 242.000 de euro.

La cercetări, cei doi soţi au declarat că banii le aparțin şi intenţionau să îi folosească pentru achiziţionarea unui apartament în Istanbul – Turcia. Deoarece nu a putut fi justificată legalitatea provenienței și destinația sumei de bani, aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră giurgiuveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9, lit. a. , din Legea 241/2005, și „schimbarea sau transferul de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârșirea de infracțiuni în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestor bunuri”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 49, alin 1., lit. a., din Legea 129/2019.

Dragoș HOJDA

2 COMENTARII

  1. Deci femeia asta cu o inteligenta semi maimuta, a reusit sa adune un sfert de milion de euro cash!

    Asta ne spune tot despre mediu de afaceri din Romania

    Legal, ca sa ramai in mana cu 250k euro ar trebui sa ai o afacere cam de 1 milion de euro pe an. Dai tva, taxa pe profit si divident tax plus ceva cheltuieli, ramai cu 250k

    Dar o afacere cu rulaj de 1 milion pe an, e afacere serioasa. Oamenii care fac 1 milion pe an nu cara sute de mii de euro ascunsi in chiloti

  2. Doar daca exploatezi oamenii poti sa ramai cu un sfert “cash” . Un profit normal se situeaza intre 5 si 10% din cifra de afaceri .
    Ne mai miram ca vedem tot timpul in asa-zisa presa ca exista criza de personal calificat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here