RĂNIȚI PE ACEEAȘI ȘOSEA – Două accidente, două victime, în Satulung, în mai puțin de 24 de ore

978

La distanță de mai puțin de o zi, două accidente de circulație au avut loc pe raza localității Satulung. În ambele situații, a rezultat câte o victimă, care a necesitat îngrijiri medicale.

Un accident de circulaţie a avut loc în jurul orei 12.20, la intrarea în comuna Satulung. Din primele informaţii, a rezultat o victimă, neîncarcerată. Forţele de intervenţie tocmai au ajuns la locul indicat. Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate. Șoferul unui autoturism nu s-a asigurat suficient la ieșirea de pe DC 67 pe DN 1C, la km 135 plus 40 de metri. Astfel, mașina în care se afla a acroșat un alt autoturism care circula regulamentar.

În urma impactului, a rezultat o victimă, un bărbat în vârstă de 41 de ani. Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș, de la substația Șomcuta Mare, a preluat victima și a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean “Constantin Opriș” din Baia Mare. Din câte se cunoaște, starea nu este gravă. Însă, bărbatul a fost transportat pentru investigații de specialitate.

# Oboseala la volan face victime!
Un al doilea eveniment rutier s-a produs la adăpostul nopții. Unele studii arată că oboseala la volan este la fel de gravă precum condusul sub influenţa alcoolului. Oboseala se manifestă în mai multe etape: în prima fază se instalează neatenţia, după care încep să ne fie afectate abilităţile cognitive, ochii ne joacă feste şi timpul de reacţie scade. Apoi, după ce oboseala trece de un anumit prag, organismul cedează, existând astfel riscul de adormire.

“Aşa s-a întâmplat şi azi noapte, în jurul orei 02,00, când un bărbat în vârstă de 56 de ani din Baia Sprie conducea un autoturism pe DN 1C, dinspre Dej înspre Baia Mare. Pe fondul oboselii, însă, acesta a adormit, a părăsit partea carosabilă şi sărind peste un şanţ, a ajuns cu autoturismul pe un câmp. Bărbatul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigaţii medicale. Din fericire, nu a suferit leziuni grave şi nu a necesitat internarea”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

# Sfaturi utile pentru șoferi
Pentru prevenirea unor asemenea evenimente, poliţiştii maramureșeni vă recomandă să ţineţi cont de mai multe chestiuni. Nu conduceţi mai mult de opt ore pe zi. Faceţi pauze regulate, de câte 15 minute fiecare, o dată la două ore. Dacă simţiţi că sunteţi obosit, opriţi într-un loc sigur gândindu-vă atât la siguranţa dvs. cât şi a celorlalţi.

Dacă vă aflaţi pe autostradă, nu opriţi pe banda de urgenţă. Plănuiţi rutele în aşa fel încât să fie posibil să faceţi pauzele necesare, inclusiv cazarea, dacă e nevoie să rămâneţi undeva peste noapte. Nu porniţi la drum lung dacă ştiţi că sunteţi obosit.

Cătă ȚINEGHE

Foto – arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here