RADARE ÎN CASCADĂ – Şoferii vitezomani, “arşi la buzunar”, în Maramureş

958

În Maramureş, în weekend, au avut loc acţiuni de amploare pentru combaterea vitezei excesive. Au fost montate radare în cascadă pe şoselele cu risc de accidente. Oamenii legii au considerat că este singura modalitate de a descuraja şoferii care apasă prea tare pedala de acceleraţie.

Trei zile consecutive de acţiuni pentru depistarea şoferilor care, deplasându-se cu viteză excesivă, pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic, 14 infracţiuni constatate, 113 sancţiuni contravenţionale aplicate şi amenzi în valoare de peste 52.000 de lei. Acesta este bilanţul de weekend al poliţiştilor rutieri.

# Au rămas fără permisul de conducere
Consecinţele conducerii cu viteză sunt de multe ori tragice. Fie vorbim despre pierderea unor vieţi omeneşti, fie despre rănirea gravă a unor persoane care pot rămâne cu sechele pentru tot restul vieţii. Pentru creşterea gardului de siguranţă rutieră şi reducerea victimizării populaţiei prin accidente rutiere, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au acţionat pentru combaterea vitezei excesive şi a altor abateri grave care pun în pericol siguranţa circulaţiei.

“În cadrul acţiunii, au fost folosite mai multe aparate radar aflate în dotare, amplasate în cascadă pe DN 1C Seini – Baia Mare – Satulung, DJ 108A Ardusat – Ţicău, DN 18 Moisei – Leordina. Astfel, între orele 10.00 – 18.00, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional 59 de şoferi care au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. 11 conducători auto au rămas fără permisele de conducere. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 42.000 de lei”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

# Cu alcool la bord…
Tot pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie pe fondul vitezei excesive, s-a acţionat în acest weekend şi pe raza oraşelor Borşa şi Târgu Lăpuş. Poliţiştii au oprit pentru verificări 115 conducători auto care s-au deplasat pe aceste drumuri şi pentru neregulile constatate au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoare aproximativ 10.000 de lei.

“Totodată, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care şase de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului. în toate cazurile au fost întocmite dosare penale iar poliţiştii continuă cercetările urmînd ca la finalizarea lor să propună măsuri legale”, a explicat Florina Meteş.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here