PUȘI PE TREABĂ – Hackerii au pus mâna de o lună pe pagina oficială Facebook a Consiliului Județean Maramureș

60

Pagina oficială de Facebook a Consiliului Județean Maramureș a căzut pradă hackerilor de mai bine de o lună, iar de azi, 11 august, hackerii au început a pune postări care nu au nicio legătură cu administrația județeană.

Oficialii CJ Maramureș recunosc că pagina de facebook a instituției a fost luată de hackeri încă din 4 iulie. De atunci au fost făcute plângeri penale la Inspectoratul Județean de Poliție, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, la Serviciul Român de Informații, „dar și la alte organe abilitate să intervină într-un astfel de furt intelectual, pagina Facebook conținând informații și albume foto realizate de angajații instituției, în decursul a peste cinci ani de zile”.

„Totodată, a fost contactați și reprezentanții Facebook, cărora le-a fost reclamată gravitatea problemei. Deși până în prezent atacatorii nu au fost descoperiți, vor fi continuate acțiunile de găsire și pedepsire a celor vinovați, conform legii. Noul Cod Penal prevede pentru infracțiunile contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice pedepse cu închisoarea cuprinse, după caz, între 3 luni și 7 ani”, precizează CJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here