PUNGI SĂRĂCIE – Containere pentru romii de pe Pirită. Urmează Craica și Gară

1022

Primăria Baia Mare a anunțat că în aceste zile au fost amplasate pentru locuitorii din zona Pirită primele unități modulare care să le facă viața mai ușoară. Autoritățile locale au subliniat că acesta este un proiect pilot care va duce la eliminarea zonelor defavorizate,lucru așteptat de ani de zile de băimărenii de toaate vârstele care nu mai vor să existe Craica sau Pirita.

Reprezentanții Primăriei Baia Mare au precizat că „integrarea oamenilor care trăiesc în astfel de zone pe Pirită, Craica, Ferneziu sau Gară se poate realiza în primul rând prin accesul lor la apă caldă, la educație, atât pentru copii, cât și pentru adulți”.

„Am amplasat primele unități modulare pe Pirită. Avem o parte care va funcționa ca spațiu pentru asigurarea igienei, cu duşuri, o altă unitate unde copiii vor putea frecventa un program tip afterschool. Apoi avem un spațiu în care se va face educație civică împreună cu adulții și un alt spațiu pentru consiliere profesională. Vom sprijini oamenii în găsirea unui loc de muncă la diverse societăți comerciale, servicii de salubrizare și curățenie. Peste câteva luni vom extinde proiectul în toate zonele defavorizate din oraș. Vom dezvolta în scurt timp şi partea care ține de locuire. Proiectul acesta nu se adresează doar persoanelor de etnie romă, clădiri modulare urmând să fie asigurate în proporție de 50% lor, iar în rest altor persoane care au nevoie de locuințe sociale”, au precizat cei de la Primăria Baia Mare.

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here