PUNCT DE VEDERE – PSD a adus deservicii mari Bisericii

429

Grobian scenariu de film descris de acest referendum! Un referendum acaparat de PSD, cu o nesimţire incredibilă, dar neasumată oficial. Singurul pierzător clar, până în prezent? Biserica. Mai precis, Biserica Ortodoxă! Motivele?

Să facem un rezumat! Această Coaliţie pentru Familie doreşte redefinirea familiei, descriind familia alcătuită din bărbat şi femeie. Absolut iraţional, atâta vreme cât legislaţia deja prevedea acest lucru. Totuşi, referendumul s-a făcut, iar pe lângă maşinăria de vot PSD şi marea parte a opoziţiei (sau presupusa opoziţie) au dat-o cu bâta-n baltă şi “au dat undă verde” pentru o inepţie. PNL şi PMP au susţinut acest demers fără precedent, absolut inutil. Românul, prin miserupismul caracteristic, a dat cu flit întregului demers. A dat o palmă politică, arătând nelegitimitatea sa. PSD a plecat fruntea, liberalii nu au mai ştiut cum să scoată căciula, iar USR şi-a aplaudat victoria, uitând că românul, prin excelenţă, evită exerciţiul democratic.

Politic vorbind, nu a câştigat nimeni. Social vorbind, la fel, nu a câştigat absolut nimeni. Românul nu a votat nimic, mulţi nu au sancţionat nimic, ci pur şi simplu nu i-a păsat. Au fost şi oameni care au evitat să nu meargă la secţia de votare. Însă, nu din lene, ci din accepţiunea de a nu legitima “un experiement PSD” de a modifica legislaţia, prin manipulare.
Însă, odată cu referendumul, a pierdut, în mod evident, Biserica. Biserica nu avea ce căuta în acest demers, pentru că, asumându-şi demersul, a intrat şi mai mult în gura lumii. Biserica Ortodoxă necesita oricum o reformare, iar prin acest pas, feţele bisericeşti nu au făcut altceva decât să piardă din credibilitate. Iar acest lucru a fost cauzat de asocierea nefastă cu PSD. Un PSD “făcut varză” de mişcări de stradă, din care conducerea BOR nu a înţeles nimic.

Sunt mulţi oameni credincioşi, care consideră că speranţa vine de la Divinitate, însă, sunt la fel de conştienţi că ea trebuie dublată cu fapte. Iar, atâta vreme cât ura (aruncată în aer de acest referendum) a fost cuvântul de ordine, nu ai cum să generezi lucruri bune în comunitatea în care trăieşti. Nu este vremea habotniciei, dar nici a libertinajului absurd. Sunt convins că homosexualii şi lesbienele nu sunt principala problemă a societăţii româneşti. Însă, e la fel de clar că nu trebuie să cădem în cealaltă extremă şi să ne distrugem valorile tradiţionale. Ci doar să tolerăm minorităţile şi atât!

Însă, un lucru este cert. PSD a împins în faţă Biserica Ortodoxă Română, dar şi celelalte culte din România, pentru a-şi face campanie proprie în acest demers. Nu l-a iniţiat PSD, însă PSD l-a acaparat. Motivul este simplu. Imaginea. PSD a împins eşecul către Biserică, a băgat-o în derizoriu. I-a atribuit înfrângerea. Oamenii au căzut pradă unui joc politic murdar, iar unii aruncă, acum, piatra către feţele bisericeşti. Sunt şi unii care spun că vor deveni atei şi că nu mai au încredere în Biserică. Iar oamenii slabi pun semnul egal între Biserică şi credinţă. Aşadar, religia şi credinţa au primit o palmă supărătoare. PSD a scos, cu marketingul imbecil din dotare, o temă falsă, pentru a atrage atenţia de la adevăratele baiuri ale ţării. A reuşit să învrăjbească pe toată lumea.

Despre ce familie tradiţională vorbesc aceşti farisei cu cinci neveste sau cu iubite care le-ar putea fi nepoate? PSD a reuşit să distrugă încrederea în Biserică. PSD a confiscat un vot şi un demers curat, profitând de religie, naivitate sau de bun simţ. Biserica are multe probleme, dar mai multe sunt cele de la PSD. Imaginea Bisericii a fost compromisă de un rău “greu de ucis”. Pentru a-şi salva pielea pe termen scurt, Dragnea a azvârlit în flăcări un simbol al încrederii româneşti. E limpede că acest referendum a fost una din ultimele sale cărţi. Problema este că jocul cu focul face multe victime colaterale.

Mai grav, per total, face multe victime. Iar aceste victime sunt, poate, bolnavii şi bătrânii pe care Dragnea se laudă că-i ajută prin măsuri de sprijin social. Probabil că banii care au fost alocaţi, în mod idiot, pentru acest referendum, ar fi asigurat fondurile necesare pentru vreo câteva zeci de oameni bolavi care au nevoie de tratament, pentru a supravieţui. Nimic mai mult! Şi atunci, despre ce familie vorbim, când oamenii mor pe capete în România?

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here