PROZĂ SCURTĂ – “Zeppelin-ul” lui Marian Ilea, nominalizat la “Premiul Iocan”

233

Lucrarea “Zeppelin-ul Piticului”, scrisă de scriitorul maramureșean Marian Ilea, a fost nominalizată la “Premiul Iocan”, oferit de Revista Iocan, pentru proză scurtă. Vorbim despre cel mai important premiu pentru acest segment literar, așadar, nominalizarea este cu atât mai onorantă.

Autorul a mărturisit că lucrarea este una pentru care are un ataşament aparte. “Zeppelin-ul” este cartea care încheie ciclul “Mittelstadt”-ului, lumea unui orăşel imperial al Mitteleuropei e dusă pâmă la ultimele consecinţe ale integrării în posttranziţia prelungită a unei ţări numite România. E o carte la care ţin, sper să-şi găsească cititorii şi… coperta cărţii este absolut excepţională, adicătelea de zile mari”, a mărturisit Marian Ilea.

Lista completă a finaliștilor este “Zeppelin-ul Piticului”, autor Marian Ilea (Editura Paralela 45), “Cele mai tâmpite momente”, autor Mircea Daneliuc (Editura Polirom), “Anotimpuri care nu se repetă”, de Ion Pleșa (Editura Nemira), “Cine locuiește la subsol”, autor Diana Geacăr (Editura Paralela 45) și “Guadalajara”, autor Iulian Popa (Editura Humanitas).

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here