PROTESTE ANUNȚATE – Nemulțumiri în rândul angajaților din muzee vizavi de salarii

306

Anul 2020 ar putea începe cu un protest masiv al angajaților din muzee ca urmare a nemulțumirlor avute cu privire la legea salarizării. Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă – Cultur Media denunță măsurile injuste și discriminatorii pentru personalul muzeelor din România, manifestandu-și profunda îngrijorare față de prevederile proiectului de lege PL-X nr. 7017/2018, respectiv „Propunere legislativă pentru completarea legii nr. 153/2017”.

“Astfel, deși în programul de guvernare asumat de noul guvern se prevede expres reparația Legii Salarizării Unitare (153/2017), prin egalizarea personalului din muzeele publice cu cel din instituțiile de spectacol, suntem puși în fața unori măriri salariale doar pentru manageri și directori adjuncți. Între slujitorii scenei și cei ai patrimoniului cultural există o nedreaptă și nefondată diferență de coeficient de salarizare, fără a se ține cont de competențele profesionale similare, de pregătirea complexă, de specificul muncii ce presupune manipularea de valori uriașe, de factorii de risc și, mai ales, de faptul că personalul muzeelor nu are alternativa cumulării salariului cu activități similare plătite pe drept de autor”, precizează sindicatele.

Mai departe, sindicatele susțin că s-a ajuns la situația aberantă în care un Cercetător științific 3 dintr-un muzeu să aibă un coeficient de salarizare aproape similar cu un muncitor calificat, “fapt care a determinat o diminuare dramatică a salariului după aplicarea Legii Salarizării”.

“Aplicarea prevederilor din recenta propunere legislativă ar avea ca rezultat un decalaj salarial mult prea mare și neconform cu complexitatea muncii în detrimentul personalului de execuție cu un înalt grad de specializare sau al personalului de conducere, altul decât funcțiile de manager și director. Astfel, în cazul instituțiilor de spectacol, coeficientul de ierarhizare al managerului, gradația II este 5,62 iar cel al actorului IA este 4.35. În cazul muzeelor, prin noua propunere de modificare a Legii 153/2017, coeficientul de ierarhizare pentru funcția de manager gradația II ajunge la 4.98 iar cel al funcției de muzeograf/ conservator / restaurator IA/desenator 1A este de 2,21!!!”, se arată în comunicatul transmis presei de Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presa – Cultur Media.

Date fiind toate acestea, sindicatele solicită modificarea legii 153/2017, în sensul egalizării salarizării personalului din muzeele publice din România, inclusiv al cercetătorilor din muzee, cu instituțiile de spectacol, “fiind în același timp pregătită să declanșeze greva generală în muzee pe data de 15 Ianuarie, Ziua Culturii Române”.

În Maramureș toate aceste nemulțumiri se cunosc foarte bine de către directorii de muzee. Monica Mare, directorul Muzeului Satului, a declarat, pentru “Axanews.ro”, că au fost discuții în acest sens la nivel național , fiind înaintat chiar și un memoriu factorilor de decizie de la nivel central.

“Sunt într-adevăr foarte multe diferențe la salarii. Problema ridicată de noi este aceea că nu sunt aliniate toate salariile pentru nivelul de competență. Vorbim de grila Cultură aici. Noi la Maramureș nu am avut probleme cu întarzieri la salarii sau alte probleme de genul, poate și pentru că suntem muzeu județean, nu național, la nivel de țară fiind probleme de acest gen reclamate. La mine, cel puțin, nu au ajuns nemulțumiri ale angajaților vizavi de salarii. Vreau să vă spun că au fost propuneri concrete care au fost înaintate factorilor de decizie, iar acum așteptăm să vedem ce măsuri se vor lua”, a declarat Monica Mare.

“RNMR (Rețeaua Națională a Muzeelor din România), organizație care reunește majoritatea muzeelor din România, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș fiind și el membru, împreună cu celelalte muzee din Baia Mare, a înaintat guvernelor care s-au succedat, după intrarea în vigoare a Legii 153/2017, o Notă de fundamentare privind echilibrarea și corelarea nivelului de salarizare în interiorul familiei ocupaționale „Cultură”.

Documentul vizează, în esență, echivalarea nivelului de salarizare a funcțiilor de conducere și de execuție din muzee și biblioteci cu cele din instituțiile de spectacole, astfel încât, în cadrul familiei ocupaționale „Cultură” să fie eliminate disfuncționalitățile pe care legea le-a introdus.

Considerăm că aplicarea acestor propuneri ale RNMR ar rezolva problemele existente în prezent, ar elimina tensiunile, ar reduce potențialul de demotivare a angajaților și ar evita migrarea forței de muncă a personalului de specialitate cu experiență către alte domenii de activitate”, a adăugat directorul Muzeului de Istorie și Arheologie, Viorel Rusu.

Dragoș HOJDA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here