PROTEST – Sindicaliștii de la Cartel Alfa au pichetat azi Prefectura Maramureș

537

Aproape 200 de membri ai sindicatului Cartel Alfa Maramureș s-au adunat azi, la ora 11, în fața sediului Prefecturii. Oamenii și-au manifestat zgomotos nemulțumirea față de inechitățile existente în privința salarizării angajaților bugetari. Cei mai defavorizați sunt în acest moment asistenții personali, deoarece, în unele localități din Maramureș, primarii refuză să le plătească salariile majorate cu 15% din luna august, conform prevederilor legii.

„Domnul primar ne spune că nu are bani pentru așa ceva, dar toate salariile din primărie au crescut semnificativ și sunt bani pentru plata lor. Nu înțeleg de ce suntem defavorizați?”, a declarat o femeie-asistent personal, dintr-o comună maramureșeană.

“Și noi suntem bugetari, de ce nu suntem tratați la fel ca ceilalți angajați din primărie. Și așa salariile noastre sunt mici, de ce nu ne sunt plătite conform legii?”, a completat un alt asistent personal.

“Noi susținem cauza tuturor membrilor noștri de sindicat. Le mulțumesc că au venit la această adunare, deși s-au făcut presiuni asupra lor. Nu suntem în Rusia, ca să ni se pună pumnul în gură. Dacă primarii și-au mărit salariile, atunci trebuie să acorde și majorările de salarii pentru asistenții personali. Daca un singur angajat din primărie a primit voucher de vacanță, atunci și asistenții personali trebuie să le primească”, a declarat Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș.

În afara asistenților personali, la miting au fost prezente și alte sindicate din confederația Cartel Alfa Maramureș: Sindicatul Asitenților Maternali din DGASPC Maramureș, Sindicatul din Administrație Maramureș, Sindicatul APIA Maramureș, Sindicatul Universitatea de Nord Baia Mare etc. Aceștia și-au manifestat solidaritatea cu asistenții personali, dar și-au exprimat și nemulțumirile personale. Asistenții maternali reproșează Ministerului Sănătății faptul că nu primesc sporurile la nivelul celor acordate în spitale. Sindicaliștii de la APIA Maramureș sunt nemulțumiți că nu sunt retribuiți la fel ca angajații din aparatul central, în condițiile în care volumul de muncă depus de ei este mai mare.

Marius CÎMPIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here