PROTEST – Reprezentanții industriei HoReCa din Maramureș vor ieși astăzi în stradă

110

Industria HoReCa din Maramureș, dar nu numai, se zbate între viață și moarte în acest moment. Reprezentanții acestui domeniu vor protesta miercuri, 19 august, între orele 17 și 18, la mijloc fiind vorba despre viitorul a aproximativ 400.000 de salariați din acest domeniu care sunt afectați de măsurile luate de autoritățile centrale legate de coronavirus.

Diana Iluț, vicepreședintele Asociației Naționale a Agenției de Turism (ANAT) România spune că aportul HoReCa la PIB-ul României este de aproximativ 5,07%.

”Industria ospitalității este la un pas de colaps, iar protestul nostru este al tuturor asociațiilor patronale și federațiilor care activează în domeniu. Înainte de criza COVID-19, în industria HoReCa activau 40.000 de societăți comerciale cu capital 100% având o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro. Totodată, erau înregistrați 400.000 de angajați reprezentând 10% din numărul total al salariaților care activează în sectorul privat. Urmare a crizei provocată de pandemie și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria noastră este cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% din operatori.

Sunt extrem de dezamăgită de modul în care toți cei care activăm în acest domeniu suntem marginalizați de guvernanții din București”, a declarat Diana Iluț, vicepreședinte ANAT.

Miercuri, între orele 17:00 și 18:00 întrerupem vânzarea și ne poziționăm în fața restaurantelor și a teraselor cu pancarte însoțite de mesaje ferme, prin care ne exprimăm, pașnic și conform normelor de prevenire a răspândirii COVID-19, nemulțumirea față de măsurile adoptate”, spun reprezentanții HORECA.

FOTO businessdays.ro

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here