PROTEST – Grevă spontană la Weidmuller

2634

Miercuri, 14 februarie, angajații firmei Weidmuller Tăuții Măgherăuș, care lucrează în schimbul II au intrat într-o grevă spontană. Acțiunea a continuat și azi în schimbul I, și a fost generată de nemulțumirile angajaților față de modul în care sunt plătițI, dar și față de atitudinea conducătorilor firmei față de ei.

“Avem salarii foarte mici. Mergem acasă cu 1.100-1.200 lei și nu mai facem față cheltuielilor zilnice. Șefele de echipă ne tratează foarte urât. Directoarea nu vrea să discute cu noi, ne întoarce spatele și pleacă. Nu mai putem continua așa. În următoarele două-trei zile vom face grevă japoneză și așteptăm să se rezolve situația”, a declarat, pentru AxaNews.ro, o angajată a firmei Weidmuller.

Pentru a detensiona situația, angajații nemulțumiți l-au chemat în ajutor pe Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș, sindicat la care sunt afiliați.

“Am fost ieri dimineață la firmă unde s-au adunat toți angajații de pe schimburile I șI II. Directoarea Angela Șandor m-a scos afară din curte, dar nu este nicio problemă, deși nu așa se rezolvă un conflict.
I-am convins pe angajați să reia lucrul, pentru că nu se află în legalitate în ceea ce privește desfășurarea acestui conflict. Cel mai important lucru este că mâine, la ora 9, domnul prefect Vasile Moldovan va media o discuție între sindicat, conducerea firmei și reprezentanții ITM, care sperăm că se va încheia cu rezultate bune”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Florin Hossu, președintele Cartel Alfa Maramureș.

Nemulțumiti de atitudinea conducerii firmei față de angajați, Florin Hossu a trimis și un mail conducerii firmei Weidmuller din Germania în care este prezentată situația. De asemenea, în acel mesaj se cere înlocuirea directoarei Angela Șandor cu un reprezentant german al firmei.

Marius CÎMPIAN

foto PSNews

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here