PROPUNERE INEDITĂ – Oraşul Tăuţii Măgherăuş, ocolit de o şosea de centură

1136

Traficul rutier pe DE 58 este un coşmar la orele de vârf, în zona oraşului Tăuţii Măgherăuş. De asta s-au lămurit toţi conducătorii auto nevoiţi să tranziteze localitatea cu precădere dimineaţa şi după amiaza. În acest context, administraţia locală din oraşul maramureşean vine cu o propunere – realizarea unei centuri ocolitoare.

Să circuli pe DE 58, relaţia Baia Mare – Seini, poate fi o veritabilă aventură, şoseaua fiind extrem de aglomerată în uneel momente.
“Se circulă foarte greu uneori. Se formează coloane imense. Este cea mai folosită cale de legătură către Baia Mare sau, invers, către Tăuţi sau Buşag. Vin mulţi dinspre Buşag sau Nistru la muncă sau la şcoală în Baia Mare ori Tăuţi. Sunt multe firme cu mulţi angajaţi. Este normal să fie aglomeraţie. Nu ar fi deloc o idee rea să existe o cale de comunicare pentru cei care vor să evite aglomeraţia din centru. Nu ştiu pe unde se va construi, însă. La cum merg lucrurile în ţara asta, până când va exista finanţare, va mai trece mult timp”, a spus Daniel, un maramureşean cu domiciliul în Tăuţii Măgherăuş.

“S-ar putea derula noi investiţii”

Pentru a rezolva problema, primarul din Tăuţii Măgherăuş, Anton Ardelean, a venit cu o propunere. El a trimis o solicitare conducerii Consiliului Judeţean Maramureş, dar şi primăriilor din Baia Mare şi Recea. Intenţia administraţiei locale din Tăuţi este înfiinţarea unei Asociaţii de Dezvoltare Comunitară între entităţi, în vederea implementării unor proiecte comune.
“O prioritate ar fi construirea unei centuri ocolitoare pe următorul traseu: Baia Mare – Recea – Tăuţii Măgherăuş – spre comuna Cicârlău, cu pod peste râul Someş către comuna Ardusat şi Pomi. Se poate amplasa pe vechiul traseu al drumului rapid Baia Mare – Vaja, Ungaria. Traficul este foarte aglomerat pe drumul european 58, Baia Mare – Satu Mare, provocându-se blocaje de mai multe ori în cursul unei zile. Prin realizarea acestei rute ocolitoare, toate entităţile ar fi beneficiari direcţi, deoarece s-ar putea derula noi investiţii, care ar aduce noi locuri de muncă în zona riverană a acestei centuri rutiere şi s-ar crea un pol de dezvoltare economică în jurul Aeroportului Internaţional Maramureş”, a justificat Anton Ardelean.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here