PROMOVAREA TURISMULUI – Baia-Sprie va avea un festival al Lacului Albastru (GALERIE FOTO)

1914

Turismul este cheia succesului pentru Maramureş, e limpede acest lucru, mai ales când vorbim despre comunităţi afectate de închiderea mineritului, însă înconjurate de peisaje superbe. Tocmai de aceea, în Baia-Sprie există o iniţiativă de a promova frumuseţile naturii şi a le transforma în magnet pentru vizitatori.

Unul din locurile superbe ale oraşului Baia-Sprie este, fără îndoială, Lacul Albastru. În ultima perioadă, an de an, atractiva suprafaţă de apă s-a bucurat de o atenţie deosebită, odată cu Ziua Lacului Albastru.

# Traseele au fost remarcate
La fel ca şi în fiecare an, ediţia din 2018 a fost un succes. “Au fost sute de persoane. Au venit şi mulţi voluntari, care ne-au ajutat în acest demers. A fost amenajat borcutul şi trei izvoare, au fost amenajate traseele de alergat şi mountain bike, la fel şi Puţul Francisc – Chiuzbaia. S-a făcut o igienizare a zonei. Cei de la ONG-ul Green Impact ne-au ajutat cu remarcarea traseelor, inclusiv cel din oraş la Lacul Albastru. A venit şi o trupă locală de rock, Sick’s Generation, care a cântat benevol. La fel, a cântat fanfara. A fost foarte frumos. Au venit şi români, şi străini. Totuşi, vrem să schimbăm puţin abordarea începând cu anul viitor. Vrem să transformăm Ziua Lacului Albastru în Festivalul Lacului Albastru, care se va întinde pe durata a trei zile”, a mărturisit, pentru AxaNews.ro, Alin Sebastian Bîrda, primarul oraşului Baia-Sprie.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here