PROMOVAREA SE DECIDE ÎN RETUR – CS Minaur a învins la limită ACS Recea, în prima manșă a barajului pentru Liga 2

120

CS Minaur a fost la un pas să ia o opțiune serioasă pentru promovare, dar ACS Recea a reușit, în final, să amâne verdictul pentru duminică.

CS Minaur Baia Mare – ACS Recea 2-1 (1-0). Au marcat Cr. Bud (16), B. Lemac (67)  / Bota (87 – din 11m)

CS Minaur: Dombradi – Duruș (cpt., 87 Giurgiu)), Fl. Cordoș, D. Simion, Pamfile, Șter (46 Bedea), Zasavițchi, Piper (67 Hăjmășan), Tutuța, Cr. Bud (46 B. Lemac), P. Batin. Rezerve neutilizate: Gudea – Liheț și Prunescu. AntrenorI: Dorin Toma și Vlad Ungureanu.

ACS Recea: Bota (cpt.) – Szecui 63 Jucan), Oiță, M. Urs, Potcoavă, Micaș, R. Rus, Chinde, Teuț (90+2 Bandula), Al. Oltean, Balha (66 . Brata). Rezerve neutilizate: Răilean – B. Pașca, Berindea. Antrenori: Ciprian Danciu și Ovidiu Mic.

Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureş). Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei). Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) și Aurel Ionescu (Bucureşti).

În prima repriză oaspeții au practicat un joc mai combinativ, dar cei care au deschis scorul au fost gazdele. Cristian Bud a ieșit la rampă în min. 16, când a pătruns în careu cu mingea la picior, după o intercepție realizată tot de el, și a șutat, imparabil, la semiînălțime, în dreapta portarului Alin Bota. Echipa din Recea a avut o mare șansă de a egala în min. 32 prin Potcoavă. Fundașul stânga al oaspeților a trecut foarte ușor de Duruș în careul băimărean și a expediat mingea în bara laterală a porții apărate de Dombradi.

Repriza a doua a început pe o ploaie torențială, care s-a terminat doar spre finalul jocului. După doar câteva minute bătrânul gazon al stadionului “Viorel Mateianu” a cedat și bălțile apărutE pe teren au pus probleme mari ambelor echipe. Cel mai bune s-au adaptat condițiilor de joc băimărenii, care și-au dublat avantajul în min. 67 când Brian Lemac a reluat mingea cu capul în poarta oaspeților, după o centrare foarte bună expediată de Ciprian Duruș de pe partea dreaptă. În continuare gazdele au lăsat impresia că au situația sub control, dar a venit greșeala impardonabilă comisă de Cordoș, în min. 86. Fundașul băimărean a alunecat și a pierdut mingea la 30 de metri de propria poartă. Viorel Chinde a interceptat balonul și nu a putut fi oprit din drumul spre gol decât prin fault de Dombradi. Lovitura de la 11 metri a fost transformată fără emoții de portarul echipei ACS Recea, Alin Bota. Meciul s-a încheiat cu oaspeții în atac, dar promovarea se va decide pe terenul din Recea.

CS Minaur a fost suținută din afara gazonului de galerie. Jandarmii și ploaia au reușit să-i îndepărteze de stadion pe suporterii băimăreni pentru câteva minute, dar aceștia au fost alături de favoriți la finalul meciului.

Returul ACS Recea- CS Minaur se joacă duminică, 9 august, de la ora 17.30.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here