PROMISIUNI – Strat de asfalt pe Drumul Nordului de săptămâna viitoare

50

Șoferii s-au plâns de nenumărate ori de ritmul lent în care se lucrează pe Drumul Nordului, cel mai mare proiect al Consiliului Județean Maramureș în domeniul reabilitării drumurilor județene, după cum am aflat de la autoritățile județene. Avem de a face cu aproape 80 de kilometri de drum județean și peste 40 de milioane de euro finanțare europeană. 

Administrația județeană nu se sfiește să recunoască că „în ultimele șase luni au existat foarte multe disensiuni între Consiliul Județean, ca beneficiar al proiectului și antreprenorul general, Implenia Baugesellschaft m.b.H.”. De data aceasta promisiunile celor de la județ sunt că pe lotul I vor fi finalizați, la nivel de fundație și două straturi de mixtură asfaltică, 40 de kilometri de drum județean. Asta înseamnă pentru șoferi asfalt proaspăt între Hideaga – Ardusat – limita județ Satu Mare până la ieșirea înspre județul Sălaj, trecând prin Fărcașa, Gârdani, Rodina, Ariniș.

„ Sunt mai multe etape tehnologice care într-un astfel de proiect trebuie urmate și toate sunt certificate prin teste de laborator. Odată este necesară decopertarea asfaltului existent, apoi pregătirea pentru balastul stabilizat, iar apoi cele două straturi de asfalt. Toate aceste lucruri se realizează într-un proces tehnologic urmărit îndeaproape de către dirigintele de șantier și de către inginer.  Podul de la Ardusat și Fărcașa vor fi finalizate anul viitor”, precizează Consiliul Județean.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here