PROIECTE – Botiza merge pe calea modernizării

652

Localitatea Botiza derulează o serie de proiecte pentru dezvoltarea comunității. Vorbim atât de chestiuni de infrastructură, cât și de promovarea ideii de păstrare a tradițiilor.

Primarul comunei Botiza, Florea Poienar, a explicat, pentru Glasul Maramureșului și AxaNews.ro, că s-au făcut demersurile de achiziție pentru lucrări de asfaltare pe 6,8 kilometri de străzi comunale, prin PNDL 2. Proiectul însumează 5,3 milioane de lei. Prin aceeași sursă de finanțare, s-au obținut 800.000 de lei pentru realizarea a trei poduri.

# Proiect de menținere a arhitecturii tradiționale

Însă, și partea culturală și de menținere a tradițiilor este importantă. “Am finalizat, recent, Căminul cultural, prin Compania Națională de Investiții. Are șindrilă nouă și e încadrat în arhitectura locală”, a precizat Florea Poienar. În plus, se știe că s-a finalizat proiectul cu circuitul bisericilor din lemn. Reabilitările au vizat lăcașul de cult, dar și parcarea, cu piatră cubică. Reabilitarea porților, în comună, s-a implementat doar în parte. Așadar, în prezent, autoritățile doresc să depună, prin GAL, un proiect – pilot. “Dorim să facem, pe 200 de metri, o reabilitare a porților tradiționale. Astfel, atragem atenția celor care finanțează importanța păstrării arhitecturii tradiționale”, a explicat primarul Botizei. În momentul în care casele tradiționale vor păstra arhitectura tradițională și se vor încadra, în continuare, în specificul zonei, turiștii vor veni necontenit, și, evident, comuna va prospera.

Cătă ȚINEGHE

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here