PROIECT INEDIT – Recea câștigă puncte la economia socială. Ce presupune ideea aprobată de guvern

200

Aflată în proximitatea municipiului Baia Mare, comuna Recea câștigă, zi de zi, noi soluții de a atrage forță de muncă. Iar dacă pare greu să faci angajări, iată că s-au găsit soluții. Un proiect inedit de economie socială face totul posibil. Vor putea fi angajați, în baza unui proiect cu bătaie lungă.

Pentru cei neinițiați, POCU înseamnă Program Operațional de Capital Uman. Ei bine, prin această sursă de finanțare, administrația locală din Recea a atras în comună aproximativ trei milioane de euro. Desigur, autoritățile au avut și parteneri, iar acest lucru e benefic pentru bunăstarea comunității.

# Coordonatele unei idei
Obiectivul general al proiectului este promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare și consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială, pentru a funcționa într-o manieră autosustenabilă, prin formarea antreprenorială pentru 161 de persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în județul Maramureș, preponderent în comuna Recea și dezvoltarea a unui număr de 21 de întreprinderi sociale cu profil non-agricol și crearea a 105 de locuri de muncă. Ca și obiective specifice ar fi dezvoltarea cunoștințelor și abilităților antreprenoriale și în diferite domenii relevante pentru aceste 161 de persoane, care înseamnă șomeri, persoane inactive sau angajați din județul Maramureș, evident, preponderent din comuna Recea.

Ca obiectiv mai înseamnă stimularea inițiativelor antreprenoriale prin organizarea concursului de selectare a 21 de planuri de afaceri propuse spre finanțare, dezvoltarea eficientă și sustenabilă a mediului a mediului de afaceri și a economiei sociale prin înființarea a 21 de întreprinderi sociale cu profil non-agricol în Maramureș, dar și furnizare a serviciilor personalizate de consiliere antreprenorială.

În plus, proiectul vizează creșterea ratei de ocupare prin crearea a 105 de locuri de muncă. Mai mult decât atât, proiectul vizează promovarea inovării sociale și crearea unor mecanisme de susținere a mediului de afaceri în domeniul economiei sociale în județ.

# Mobilizare generală în comunitate
Grupul țintă al acestui proiect este format din 161 de persoane fizice, femei și bărbați, cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul în județul Maramureș, respectiv în zona de nord-vest a țării, evident, cu precădere în comuna Recea. În fapt, aceste persoane doresc să înființeze întreprinderi sociale, ca și categorii și dimensiuni ale acestora. Oamenii-țintă sunt persoane angajate, șomeri și persoane inactive.

“Este vorba despre un proiect pe POCU, în valoare de 3 miluoane de euro. Vom cursa aceste 165 de persoane, pentru a genera aceste 21 firme. Ele pot fi de la salubrizare la cosmetică sau chiar foto-video. Ideea este să angajăm 105 persoane. Proiectul se va întinde pe o durată de trei ani și va include cursuri.

Avem și parteneri foarte buni în acest minunat proiect, așa că suntem siguri că este benefic. Ne bucurăm că proiectul nostru a fost aprobat de ministrul Fondurilor Europene, prezent la Cluj”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Pavel Octavian, primarul comunei Recea. Vom reveni cu privire la acest extraordinar proiect!

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here