PROGNOZA METEO – Toamna își intră în drepturi din această săptămână în Maramureș

246
btr

Primele două săptămâni ale lunii septembrie au adus maramureșenilor vreme care aducea mai mult a vară, dar pe timpul nopții temperaturile erau specifice lunii din calendar în care ne aflăm. Lucrurile se vor schimba din această săptămână, potrivit prognozei meteo oferite de Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarele două săptămâni.

Săptămâna, susțin meteorologii, debutează cu vreme frumoasă și caldă, asfel încât temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 29 de grade. Din 18 septembrie însă și până în 21 septembrie vremea va deveni rece, cu medii ale maximelor de 18…20 de grade, apoi se va încălzi treptat, spre valori de 24 de grade. În ultimele zile ale lunii septembrie se va răci din nou, astfel că media maximelor va ajunge la 21 de grade.

În ceea ce privește temperaturile minime, acestea se vor menține în jurul mediei de
14 grade până în data de 19 septembrie, când vor scădea semnificativ la medii de 6 grade,
regim ce nu va varia decât din 22 septembrie când vor crește treptat, până la valori mediate în jurul a 10 grade. Cât privește probabilitatea de apariție a ploilor, aceasta va fi mai ridicată în data de 17 septembrie și din nou în 26 și 27 septembrie.

Mai trebuie spus că estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here