PROGNOZA METEO – Octombrie cu frig și multe ploi în Maramureș

43
Ploaie in Baia Mare

Luna octombrie se anunță o lună cu perioade de timp ceva mai friguroase, dar și multe ploi. Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo valabilă până în data de 25 octombrie, iar maramureșenii trebuie să știe că se anunță un final de săptămână destul de friguros.

Meteorologii spun că variaţiile termice vor fi semnificative în această săptămână, astfel că răcirea accentuată din perioada 17-18 octombrie se va concretiza prin maxime de
11…13 grade şi minime de 2…5 grade, în medie. ANM arată că-n restul timpului vor fi temperaturi mai ridicate, în general peste cele normale ale perioadei, cu medii regionale de 17…19 grade ziua  şi 7..10 grade noaptea.

Săptămâna care vine va debuta cu vreme normală termic, cu maxime de 15…17 grade şi minime de 4…6 grade, ulterior fiind estimate temperaturi în creştere. Ploile vor fi mai frecvente şi în general moderate cantitativ din nou în perioada 15-17 octombrie, iar pentru a doua jumătate a intevalului de referinţă, probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere din data de 22 octombrie.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here