PROFIL – Vlad Popan, polițistul local băimărean campion la kickbox (FOTO)

968

Crescut în spirit sportiv, Vlad Popan, polițist local în cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Locale din Baia Mare, reușește să își ducă la bun sfârșit misiunile la care participă, motivat fiind de sportul pe care îl practică. Campion la kickbox, Vlad Popan lucrează de aproximativ patru ani în sprijinul cetățenilor.

A urmat cursurile Liceului Sportiv, la atletism, dar nu a fost niciodată atras de acest sport. Din adolescență, era decis să practice kickboxing-ul, doar că mama lui nu a fost de acord cu asta. Astfel, a fost nevoit să meargă la antrenamente pe furiș, iar când se accidenta spunea că a căzut pe terenul de fotbal, în urma unui clinci cu adversarul.

„Practic acest sport, în primul rând pentru condiția mea fizică, dar ca să mă pot și apăra în caz de nevoie. Deși mama mea nu era de acord. Pot să spun că nici astăzi nu este de acord. În perioada liceului îi spuneam că merg la fotbal și mergeam și mă pregăteam la kick box. Dacă mai aveam câte o vânătaie sau o accidentare îi spuneam că am căzut pe teren, că am avut un clinci pe teren cu adversarii și m-am accidentat”, spune Vlad Popan, agent principal în cadrul Poliției Locale Baia Mare.

De aproximativ doi ani s-a decis să ia kickboxing-ul în serios și se pregătește mai mult în cadrul clubului Fit Expert KickBox Baia Mare, avându-l antrenor pe Alexandru Stan. Se antrenează cinci zile pe săptămână.

„Anul trecut am luat locul I la 85 de kilograme. Am avut un adversar puțin mai greu decât mine dar am acceptat să lupt. M-am prezentat la competiție puțin accidentat, conștient că există riscul să agrevez situația, dar nu m-am dat bătut. Am zis să încercăm și vedem. Din păcate, în repriza a treia am avut umărul dislocat și am fost nevoit să lupt în acea situație.

Am preferat să nu spun arbitrului că am această problemă pentru că putea să mă descalifice și atunci pierdeam automat acea competiție. Astfel, am încercat să lupt cu un singur braț și mă foloseam mai mult de picioare. Știam că am avantaj două reprize câștigate și era păcat să renunț. Până la urmă am reușit și am câștigat locul I”, spune Vlad Popan.

Pasiunea pe care o are pentru sport se completează perfect cu meseria de zi cu zi. Kikcboxing-ul l-a învățat să fie atent la mai multe detalii și să își tempereze stările de nervozitate.

„Viața sportivă mă ajută foarte mult în meseria pe care o fac cu mult drag, fiind mai sigur că pot să îndeplinesc cu succes orice misiune. Datorită sportului am învățat să îmi controlez emoțiile dar și stările de nervozitate în momentele mai dificile pentru că nu toți cetățenii cu care intrăm în contact în anumite situații se conformează solicitărilor noastre. Din sala de antrenament am învățat să-mi citesc mereu adversarul și să nu subestimez niciodată pe nimeni. Sunt atent mereu la gesturile celor din fața mea, iar în acest mod pot să reacționez mult mai repede pentru a mă proteja pe mine, pe colegii mei și pe cetățenii care ne solicită în anumite situații dificile”, a mai adăugat Vlad Popan.

Alina VOIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here