PROFESORI MAI BINE PREGĂTIȚI? – 87,23% rata de promovare la titularizare în Maramureș

43

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a anunțat că, în urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut în Maramureș la 87,23%, cu 2,24% față de cea inițială (84,99%). În 2019, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a fost de 79,22%, iar în 2018, de 82,65%.

„Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 122. Din totalul lucrărilor pentru care s-au depus contestații, pentru 77 dintre ele notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 42 de lucrări notele inițiale au fost micșorate. Pe tranșe de note, niciun candidat nu a obținut nota 10 (zece), iar 432 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7(șapte).

Pentru absolvenții din promoția curentă, totalul notelor peste 7 (șapte) a crescut cu 2,3% după rezolvarea contestațiilor. Mai exact, 60,59% (59,32% – rata inițială) dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte). Reamintim că în centrele de evaluare au fost notate 713 de lucrări, întrucât 72 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar lucrările a 2 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei”, precizează ISJ Maramureș.

Maramureșenii trebuie să știe că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Mai trebuie spus că repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here