PROCEDURI GREOAIE – Laptele și cornul, în școlile din Maramureș din martie

480

Din luna martie ar urma să demareze în Maramureș Programul „Lapte și corn” în școli. Termenul a fost avansat de către vicepreședintele Consiliului Județean, George Moldovan, cel căruia i s-a dat în sarcină să se ocupe de această problemă.

El a arătat pentru „Axanews.ro”, că totul a durat așa de mult pentru că de data aceasta există un acord-cadru pe o perioadă de patru ani.

„Din punctul acesta de vedere lucrurile au trebuit a fi făcute altfel și patru ani nu o să mai avem probleme, ca să trebuiască să ajungem la întârzieri cu toate procedurile și cu furnizarea produselor în școli. Sunt șase loturi, părinții sunt nemulțumiți, știu, mă sună lumea și pe mine să mă întrebe, dar trebuie să respectăm procedurile legale. Nu avem ce face”, a precizat George Moldovan.

În 12 iulie 2018 a apărut Hotărârea de Guvern nr. 533 prin care s-a aprobat bugetul pentru anul școlar 2018 – 2019 și încă din aceeași lună au fost pregătite caietele de sarcini și referatele de necesitate, susține Consiliul Județean Maramureș. 

„Serviciul Achiziții din cadrul Consiliului Județean Maramureș a demarat procedurile pentru atribuirea contractelor către furnizori, urmând ca produsele să ajungă la beneficiari, respectiv la preșcolari și elevi.

Prima problemă întâmpinată a fost aceea că legislația a apărut extrem de târziu, însă din luna octombrie 2018 procedura se află în licitație și evaluare, fiind termene impuse de lege care nu pot fi încălcate”, arată cei de la CJ MM.

Potrivit reprezentanților Serviciului Achiziții, ”în procedura de evaluare sunt pași și termene de respectat pentru a asigura accesul tuturor operatorilor economici la procedura de achiziție. Au fost respectate toate termenele de evaluare și au fost realizate comunicări către toți ofertanții, procedură care s-a întins pe parcursul a patru luni”.

„Este vorba despre șase loturi scoase la licitație și sunt mai mulți ofertanți pe fiecare lot, iar procedura a trecut prin mai multe faze de evaluare, unde timpii de așteptare sunt impuși de lege. Mai mult, întreaga procedură a fost verificată și validată de ANAP (Autoritatea Națională de Achiziții Publice), deoarece în situația în care nu se obținea acordul de conformitate pe fiecare etapă în parte, exista riscul ca, la un moment dat, licitația să fie reluată. Consiliul Județean Maramureș a respectat în totalitate timpii impuși de lege și, în cazul în care nu vor exista contestații după deschiderea ofertelor, procedura de atribuire a contractelor ar trebui să aibă loc la finalul lunii februarie 2019”, arată, pentru „Axanews.ro”, reprezentanții Serviciului de Achiziții din cadrul CJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here