PROBLEME SĂNĂTATE – Steroizi confiscați de polițiștii de frontieră

213

Steroizii sunt de câteva zile în atenția opiniei publice, autoritățile fiind decise să înăsprească legile, respectiv sălile de forță vor fi mai atent monitorizate din acest punct de vedere. Că steroizii se folosesc peste tot în țară, nun e o noute. Cel mai recent transport de sterorizi a fost depistat recent de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației. Un român a încercat să intre în ţară cu substanţe steroide, în valoare de 8.350 de lei, supuse unui regim special.

S-a întâmplat în 20 februarie, când s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român S.A. în vârstă de 31 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în România.

„În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă în bagaje, în vederea sustragerii de la control, într-o pungă de plastic, cantitatea de 175 de fiole și 600 comprimate steroizi, care aveau ca substanţe active testosteron, somatropină şi clenbuterol, aflate pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc”, precizează polițiștii de frontieră.

Întreaga cantitate de steroizi, în valoare de 8.350 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar lucrătorii Biroului Vamal Siret au aplicat șoferului o amendă în valoare de 30.000 de lei, conform art. 17, alin 2 din Legea 104/2008.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here