PROBLEME RESPIRATORII -Peste 2000 de maramureșeni la Urgențe în 10 zile

238

Peste 2000 de pacienți s-au prezentat, cu diverse probleme de sănătate, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, de la începutul anului curent, până în dimineața zilei de 10 ianuarie 2019, folosind mijloace de transport proprii sau ambulanțe ale SMURD și SAJ.

Conducerea unității spitalicești a anunțat că din numărul total de prezentări, 464 de cazuri au fost urgențe pediatrice. Cele mai frecvente motive de prezentare la UPU, în cazul celor mici, au fost problemele respiratorii, transmit reprezentanții UPU Baia Mare. De altfel, la nivel național au fost înregistrate primele decese din cauza gripei, iar vârful este așteptat în luna februarie.

În data de 10 ianuarie 2019, pe secția de Pediatrie a unității medicale din Baia Mare sunt internați 41 de copii, din care aproape jumătate cu afecțiuni respiratorii.

“Din cele 12 internări continue, înregistrate din 9 ianuarie, până în dimineața zilei de 10 ianuarie, anul curent, 8 au fost afecțiuni respiratorii, în special la copiii mici”, a informat dr. Foia Nelia – medic primar Pediatrie.

Autoritățile susțin că persoanele încadrate în grupe de risc ar trebui să se vaccineze la medicul de familie. Dacă ne referim la simptomele gripei, atunci e bine de știut că gripa debutează brusc şi violent, fiind transmisă prin strănut sau tuse.

Simptomele apar în general între 1 şi 4 zile de la expunerea la virus. Principalele simptome ale gripei sunt febra, către 40 de grade, stări de oboseală, frisoane, dureri puternice de cap, senzaţie de usturime a ochilor şi roşu în gât, tuse uscată, dureri musculare, dureri abdominale sau stări de greață sau vomă.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here