PROBLEME PENTRU MIRI – Mireasă din Maramureș, confirmată cu COVID. La nuntă au fost 350 de persoane

36

Zilele trecute la Oradea a avut loc o nuntă la care au luat parte peste 350 de nuntași, o parte din aceștia fiind din județul Maramureș. Ar fi vorba despre un număr de 35 de borșeni care au făcut deplasarea la această nuntă. Anchetatorii au căutat listele cu invitați la părinții miresei confirmată cu COVID-19, ai cărei părinți sunt din Borșa, precum și la locuința fostului şef adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, care este tatăl mirelui. 

Vizavi de această nuntă a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Tatăl mirelui, colonelul (r) Eugen Boc, a spus, pentru bihorjust.ro, că unii dintre invitaţii sosiţi din judeţul Maramureş ar fi plecat cu un microbuz înainte de sosirea poliţiştilor şi, ca atare, anchetatorii nu au nici până în prezent numărul real al participanţilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a transmis că a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

“La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul (…) în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, (…) constând în aceea că în data de 10.10.2020, între orele 20.30-21.30, numitul X şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, ocazie cu care au fost prezenţi ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, au transmis procurorii.

Potrivit eBihoreanul.ro, mireasa a fost confirmată, marţi, cu COVID-19. Sursele citate de publicaţie afirmă că, iniţial, la ancheta epidemiologică, ea a declarat un singur contact direct, pe proaspătul său soţ, dar ulterior medicul care a făcut ancheta a aflat că tânăra a avut nunta în weekend. Ca urmare, ancheta a fost reluată, tânăra fiind obligată să dea lista tuturor persoanelor prezente la nuntă. La eveniment au participat atât persoane din Bihor, cât şi din Maramureş.

Direcţia de Sănătate Publică Maramureș trebuie să facă ancheta epidemiologică și să trimită celor care au fost la nunta din Oradea zilele trecute decizii de intrare în carantină pentru 14 zile.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a precizat că ”verificările sunt în derulare și nu am primit încă datele”.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here