PROBLEME PE RÂURI – Pod de gheață pe râul Mara, sloiuri de gheață pe Iza și Mara

461

Căderile de zăpadă din ultimele zile au făcut ca nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ să fie în creștere usoară. Gheața este formată la malul râurilor Ruscova și Botiza. Temperaturile scăzute au favorizat formarea unui pod de gheață pe râul Mara, nefiind probleme pentru că apa circulă pe sub podul de gheață. Curg sloiuri de gheață pe râurile Iza și Mara. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului de exploatare.

Grosimea stratului de zapada masoara 48 cm la Firiza, 46 cm la Mara, 45 cm la Cavmic, 44 cm in Baia Sprie, 39 cm la Ocna Sugatag, 32 cm la Sighetu Marmatiei, 32 cm la Moisei, 29 cm in Baia Mare si Targu Lapus, 20 cm Valea Viseului, 25 cm in Poiana Borsa, 16 cm la Vf. Iezer.

Vremea va fi rece astazi. Cerul va fi mai mult noros. Trecator ziua pe arii restranse va ninge, si se va mai depune strat de zapada de 3-6 cm. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse intre -9 si -6 grade. Izolat, in zonele joase va fi ceata asociata cu depunere de chiciura.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here