PROBLEME – Maramureșean prins la vamă cu aproape 20 kg de tutun

42

Un maramureșean de 22 de ani a fost prins weekendul trecut, la vama Petea, cu mai multe pungi din plastic ân care se afla tutun. Descoperirea a fost făcută de către polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea, tutunul fiind ascuns în compartimentul marfă al unui microbuz înmatrivulat în Marea Britanie, condus de maramureșeanul nostru.

„În cadrul controlului de frontieră, la verificarea compartimentului de marfă al microbuzului, colegii noștri au descoperit, ascunse în bagaje, mai multe pungi din plastic, acoperite cu folie de staniol, care conțineau tutun vrac, pentru fumat, pungile nefiind timbrate sau marcate corespunzător.

În total, pachetele conțineau 19,96 kg tutun, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializare a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here