PROBLEME – Lipsa de activitate a ocoalelor silvice din Maramureș, reclamată la Ministerul Mediului

548

Lipsa de activitate a ocoalelor silvice din Maramureș a fost reclamată la Ministerul Mediului condus de ministrul Ioan Deneș. Ministerului i-a fost adresată o interpelare din partea unui parlamentar de Maramureș, Sorin Bota, ministerul fiind sesizat în legătură cu „lipsa de activitate a ocoalelor silvice din Maramureș care, în unele situații, precum cea de la Târgu Lăpuș, la doi ani de la furtuna care a doborât păduri, nu au reușit să- și întocmească documentația necesară în vederea marcării și extragerii copacilor doborâți”. 

Bota face referire la zonele de la intrarea în orașul Târgu Lăpuș dinspre Rohia și la ieșirea din Târgu Lăpuș spre Cernești.

”În urma întrebărilor adresate Direcției Silvice Maramureș pe această temă, am primit un răspuns ce denotă, în fapt, o lipsă totală de activitate și dezinteres față de avuția națională „aurul verde”, a declarat deputatul.

Ministerului Mediului i-a fost solicitat efectuarea unui control în Maramureș  precum și sancționarea celor „care se fac vinovați de nepăsare, risipind o masă lemnoasă care, în loc să fie recuperată și valorificată, devine dăunătoare pentru pădure sănătoasă prin infestarea acesteia odată cu intrarea ei in putrefacție”.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here