PROBLEME LA SĂLSIG – Emoții și la Spitalul Județean din cauza coronavirusului

460

Lucruri interesante se întâmplă în Maramureș în aceste zile vizavi de raportările făcute cu bolnavii de coronavirus. Maramureșul are la acest moment 69 de cazuri confirmate, însă sunt voci care susțin că numărul lor este mai mare, ultimele îmbolnăviri fiind cele de la Sălsig. Mai precis, ar fi vorba despre mai mulți locuitori ai aceste comune care au fost confirmați cu acest virus și care au ca numitor comun faptul că lucrează la Fărcașa, la una din cele mai mari firme din zonă. La nivel de județ aceste cazuri nu se confirmă, dar nici nu se infirmă, de fiecare dată când sunt întrebați primind același răspuns – Grupul de Comunicare Strategică face raportările.

“Am prieteni care lucrează la Fărcașa, la firma de acolo și sunt speriați să nu se îmbolnăvească. Au și ei familii și eu nu înțeleg cum pe ei nu îi întreabă nimeni de ce oamenii merg la lucru în plină pandemie. Ok, ok că se respectă anumite măsuri, dar nici când ai cazuri confirmate să nu schimbi ceva, mi se pare prea de tot. Să nu ne trezim că om avea un focar la firma din Fărcașa și apoi să vezi probleme”, ne-a spus Ioan.

De cealaltă parte, conducerea Spitalului Județean Baia Mare spune, referitor la cazul pacientului din Sălsig, confirmat pozitiv cu infecție SARS-CoV-2, care a fost internat pe Secția Nefrologie, că încă de la început a fost izolat de alți bolnavi, într-un salon special, iar consultul medical interspecialități s-a realizat cu respectarea tuturor măsurilor de protecție a celor care au interacționat cu acesta.

“În clipa în care a început să prezinte simptome specifice COVID-19 am cerut testare de la DSP, rezultatul pozitiv fiind confirmat în cursul zilei de sâmbătă, 25 aprilie. Până la momentul transferului în spitalul suport, am solicitat DSP ca toate cadrele medicale și sanitare care au intrat în contact cu pacientul să fie testate, fapt care s-a realizat încă din după amiaza zilei de 25 aprilie. In funcție de comunicarea care se va face, vom stabili pașii următori. În prezent, personalul testat se află în autoizolare la domiciliu”, a declarat managerul-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, jr. George-Alexandru Oros.

Conducerea celei mai mari unități medicale din Maramureș a arătat că, în ultima perioadă, au fost efectuate peste 20 de testări la pacienți suspecți COVID-19, internați în Spitalul Județean, însă dintre acestea doar patru au fost pozitive, bolnavii fiind transferați, după stabilirea rezultatului, în spitalul suport.

Rezultatele pentru coronavirus in cazul medicilor de la Județean care au fost testați sâmbăta trecută au ieșit negative.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here