PROBLEME ÎN JUDEȚ – Amenzi aplicate pentru cumpărarea cailor, care nu au documente

367

Oficiul Județean pentru Zootehnie Maramureș a făcut publice cifrele aferente primelor 10 luni ale acestui an. Rezultatele activității de inspecție și control au fost consemnate în Procese verbale, în care au fost evidențiate deficiențele, propunerile pentru remedierea acestora și eventuale măsuri acolo unde a fost cazul.

Ca urmare a controalelor făcute în primele 10 luni ale acestui an au fost constatate mai multe deficiențe, fiind aplicate și amenzi. Dacă vorbim de deficiențele constatate, atunci la operatorii însămânțători au fost semnalate deficiențe în conducerea evidenței Registrului unic, evidența incompletă privind achiziția și difuzarea M.S.C., în târguri- vânzarea de cabaline fără documente legale (pașaport, certificat sanitar-veterinar), respectiv la inspecțiile COP s-a constatat înregistrarea contextual în baza de date la unele ferme, fiind luate măsuri prin comunicarea la asociația care efectuează controlul și situația a fost adusă la zi.

Au fost aplicate și amenzi, șase la număr pentru cumpărarea de cai fără pașaport, conform OUG 23/2010, respectiv o amendă și două avertismente pe Legea 383/2013 – Legea apiculturii.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here