PROBLEME – Importurile și exporturile, în cădere liberă în Maramureș

229

Datele venite de la Biroul Vamal Sighetu Marmației arată o scădere semnificativă atat a numărului de importuri, cat mai ales al exporturilor. În continuare importurile și exporturile Maramureșului se învârt în jurul lemnului, importăm lemn, dar și exportăm mult lemn.

“|n ianuarie 2020, față de ianuarie 2019, se constată o scădere semnificativă a numărului de importuri, cu 42% față de perioada similară a anului trecut, și a exporturilor, cu 64% față de ianuarie 2019. Mărfurile importate sunt cam aceleași, cherestea din lemn de molid, stejar, mesteacăn, semifabricate din lemn de fag, părți de scaune din lemn sau încălțăminte cu fețe din material plastic. Majoritatea importurilor provin din Ucraina, Belarus, China (piulițe hexagonale) sau SUA, cu cherestea de lemn din stejar roșu. Mărfurile exportate sunt mobilier din lemn, feronerie pentru mobilă, scaune din lemn sau butoaie din lemn de stejar. Exporturile au fost efectuate în țări precum Elveția, Federația Rusă sau Republica Moldova”, a declarat Lidia Mureșan, șeful Biroului Vamal Sighet.

În ceea ce privește traficul auto și de călători prin punctul de trecere a frontierei Sighet-Solotvino, acesta a fost tranzitat de 83.429 călători și de 12.610 mijloace auto. Volumul traficului de călători a înregistrat o creștere cu 24%, iar cel auto cu 7%.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here