PROBLEME – Fochiștii și femeile de serviciu, dați afară din școlile din Maramureș

1109

Probleme pentru școlile din Maramureș din cauza faptului că fochiștii, muncitorii sau femeile de serviciu au fost dați afară. În total ar fi vorba despre peste 100 de persoane, astfel că s-a ajuns în situația în care să existe localități în județ care să aibă un singur fochist la 8 unități de învățământ.

Subiectul a fost adus în discuție de către președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, care a remarcat că aceste concedieri s-au făcut ca urmare a măsurilor de austeritate.

„Tăierea cu peste 20% a bugetului la Ministerul Educației se resimte și în județul nostru, unde nu mai avem fochiști în școli, personal de întreținere, muncitori sau femei de serviciu. Există localități în care un singur fochist ar trebui să facă foc în zece instituții de învățământ. Ajungem iar în vremurile dinainte de 1989, când în unitățile școlare făceau curat elevii, iar focul în sobe era făcut de profesori. Educația și Sănătatea nu sunt domenii de interes pentru actuala guvernare, iar educația copiilor noștri va avea enorm de suferit!”, a spus Zetea.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here